
בירה + אוכל = אהבה
אז מה עולה לכם בראש כשאתם שומעים בירה? משקה נוזלי, קריר וצונן שמלווה ארוחה או נישנוש? גם נכון, אבל לפני הכל ואם הולכים הרבה הרבה שנים אחורה – שתדעו שהבירה בכלל התחילה את דרכה כ"לחם נוזלי" בגלל שהיתה עשירה מאד בטעמים ומזינה הודות לדגנים שבה. היו אנשים שאפילו הצליחו לשרוד רק בזכותה! (מודים שגם לנו היא עוזרת לשרוד בהרבה מקרים, אבל על זה בבלוג אחר...)
אז הבירה אמנם נפלאה לליווי מנות מגוונת ומשקה של אחרי ארוחה, אבל כדאי מאד לדעת איזה סוג בירה מתאים לכל מאכל וככה להפוך את המפגש של אוכל-בירה-טעים-לי, לחוויה קולינרית מושלמת.
לפני שאנחנו גולשים לדוגמאות, חשוב לזכור את הכלל המנחה: אסור להתחרות בדומיננטיות של אחד ממרכיבי הארוחה! מכירים את זה שתבשיל בשרי עשיר משתלט על יין לבן עדין וגורם לכם לפספס את הטעם המיוחד שלו? ככה גם הבירה שמלווה את המנה צריכה להתאים לה בהרמוניה ולא להתחרות בטעמים שלה.
אז קבלו את הרשימה המלאה של הזיווגים המוצלחים האלה. מבטיחים לכם שהרעב יתחיל לדגדג כבר בשורות הראשונות כזה :)


מנות פתיחה וסלטים – מנות נישנוש כמו צ'יפס, לביבות ירק, סלטים למיניהם, סנדוויצ'ים וכאלה, ישמחו להשתדך לבירות קלילות כמוהם – לאגרים בהירים, איילים קלים, ובירות חיטה מרעננות. בקטגוריית האיילים הבהירים תמצאו בארץעיר את אלכסנדר בלונד ומלכה בהירה. לא לשכוח גם את האיילים הענבריים כמו בזלת אייל ענברי, מלכה אדמונית ואלכסנדר אמברה. ואם דווקא תבחרו ללכת על בירת חיטה, שימו עין על עמק האלה חיטה, בזלת חיטה, רונן החיטה המחוצפת ומלכה חיטה.
מנות עוף – בין אם מדובר בעוף מבושל או בגירסה היותר טעימה שלו סטייל השניצל (מי אמר ביסלונים של ארץעיר ולא קיבל??), העוף נמצא על הגבול שבין מנה קלילה לעיקרית, ולכן אפשר להעלות את דרגת הכבדות של הבירה ולהתקדם ללאגרים עשירים יותר.
מנות בשר – הופה, הארוחה מתחילה להיות קצת יותר כבדה. וכיאה למנות כבדות ועשירות יותר כמו המבורגר או נקניקיות בקר, גם הבירות הופכות למורכבות וכהות יותר, ולכן תגידו שלום וברכה למשפחת פורטר (אליה משתייכות אלכסנדר בלאק, מלכה כהה, ורונן הכהה המרושעת למשל), סטאוט (סטייל שפירא סטאוט) וגם לחבר'ה של IPA (הי לכם אלכסנדר גרין, הדובים פולר, מלכה הינדי, הדובים אינדירה, הדובים אראקיס ועוד כמה ששכחנו כי היינו שיכורים מכדי לזכור)
גבינות – נכון. המטבח שלנו כשר ובשביל הגבינות אתם תצטרכו לפתוח את המקרר הביתי. אבל! גם כשתגיעו אליהן, חשוב להצמיד להן בירה אידאלית. חשבתם שיין וגבינות זה הבסט של הבסט? חה! חכו שתשלבו אותן עם בירות פרחוניות, עשירות או מתוקות, ואפילו כאלה שיש בהן לתת מעושן. דוגמאות לבירות כאלה תמצאו באלכסנדר בלייזר, הדובים יונק דבש, עמק האלה טריפל בלגי ועוד כמה. סמכו עלינו - החיך שלכם כבר יגיד לכם תודה.
קינוחים – עולם הקינוחים הוא עשיר, מגוון ובעיקר – משמין, וגם בתוכו אפשר להתאים בירות שונות לכל מנה ומנה. למשל – קינוחים עשירים בפירות ישתלבו מצויין פלוס עם בירות פירותיות כמו הקרוזו "פייל אייל עם מנגו" ונגב פסיפלורה, וקינוחים המבוססים על שוקולד, כמו סופלה שוקולד, עוגות מושחתות ודומיהן, ישמחו לפגוש ליד הצלחת בירה כהה וסמיכה כמו סטאוט, או בירת מנזרים כהה וחזקה.
מה שלא יהיה, וגם אם הרעב השתלט עליכם ובחרתם בסופו של דבר בבירה אחרת – העיקר שתיהנו מכל ביס, מכל לגימה ומהשילוב המנצח בין השניים. ואם המדריך הקצרצר הזה פתח לכם את התיאבון, קפצו שניה לכאן ומיד אחר כך לכאן. נראה לנו שתמצאו פה כמה זיווגים בטעם של גן עדן :)